Vitralii

Vitraliile sunt compoziții decorative formate din sticlă colorată, dispuse simetric sau asimetric. Sticla este îmbinată prin rețele de plumb și tije metalice prinse în cadrul ușii sau ferestrei. A doua tehnică de construire a vitraliului este prin pictură de mână, activitate care constituia o meserie bănoasă și plină de beneficii în trecut.

Dacă înainte ele arătau importanța unei clădiri, astăzi pot fi o dovadă evidentă a bunului gust și a culturii.

De ce să alegi vitraliile în loc de geamuri obișnuite? În mod cert, nu orice casă sau încăpere se pretează la a avea vitralii, ci în principal clădirile sau încăperile care poartă însemne istorice, motive religioase, dar și în anumite clădiri moderne acestea își găsesc locul, când sunt alese pe teme sau categorii, în ton cu designul încăperii.

Vitralile sunt elemente cu rol decorativ care pot fi poziționate în așa fel încât să reprezinte anumite peisaje, animale, oameni sau unele imagini abstracte, cu un rol bine determinat.

Pe lângă rolul de ornamente, vitraliile oferă și un plus de lumină încăperilor. Așadar, ele îmbină esteticul cu utilul, fiind astfel accesoriile perfecte pentru o locuință. Vitraliul poate fi montat și în lemnul ușilor interioare sau exterioare.

Vă întâmpinăm cu diferite modele și cele mai bune prețuri!

Print Friendly, PDF & Email

Enter your keyword