Pereți cortină

Ce sunt pereții cortină?

Pereții cortină sunt fațadele din aluminiu și sticlă autoportante care au care au proprietăți termo și fonoizolante și se aseamănă cu un perete din sticlă.

Structura de tip cortină se poate pe plan vertical, orizontal pantă poate să fie pozitivă sau negativă. De asemenea, structură de tip cortină se folosește și pentru acoperișuri (cupole sau luminătoare).

Tipuri de pereți cortină:

Peretele cortină standard are profile vizibile din exterior atât pe verticală cât și pe orizontală și se poate adapta oricărui tip de construcție printr-o varietate de combinații.

Peretele cortină semi-structural se adaptează perfect unei construcții complexe, fiind proiectat să facă față oricărei deformări a clădirii cauzate de cutremure sau vibrații, dar și a unor posibile contractări sau dilatri ale profilelor din aluminiu. Profilul este vizbil doar din interior, pe exterior este vizbil doar un contur îngust iar ferestrele exterioare sunt identice cu corespondetele lor din interior astfel că la închiderea ferestrelor aspectul este impecabil.

Pereți cortină structurali se utilizează pentru structuri complexe tridimensionale și la fel ca și pereții cortină semistructurali au construcție articulată capabilă să facă față oricărei deformări posibile a cladrii cât și unor eventuale contractări sau dilatări a profilelor din aluminiu fără să își piardă din rezistentă. Profilul este vizbil din interior iar la exterior rămân vizbile sticlă și elementele de etanșare. 

Pentru mai multe detalii tehnice legate de produse vă rugăm să accesați site-ul alumil.ro. Echipă Mexalite vine în întâmpinarea clienților cu consultanță specializată în funcție de proiect. 

Print Friendly, PDF & Email

Enter your keyword